Titusenvis på flukt etter demningsbrist i Myanmar

Mer enn 50.000 mennesker er rammet av omfattende oversvømmelser etter at en demning brast nær byen Swar midt i Myanmar.

Demningen ga etter på grunn av monsunregnet som har herjet i Myanmar den siste tiden.

Over 100 landsbyer og tettsteder er oversvømt. Det samme er landets største motorvei.

– Vi har ikke eksakte data over hvor mange som er rammet, men vannet har truffet landsbyer og tettsteder der det bor over 50.000 mennesker, sier lokale myndigheter til AFP.

Tll sammen 12.000 husstander i til sammen 100 landsbyer er rammet av flomvannet. Myndighetene har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som har evakuert, og hvor mange som ble værende i landsbyene sine.

Vannet fosset fram gjennom det flate terrenget i områdene rundt Siwar. TV-bilder viste at folk måtte flykte fra vannmassene til fots, med små sekker som inneholdt deres viktigste gjenstander.

Vekten av flomvannet har også ført til materielle skader på en bro langs motorveien mellom Yangon og Mandalay, en viktig transportåre mellom Myanmars to største byer.

Forsvarssjef Min Aung Hlaing, som er under sterkt internasjonalt press etter en knusende FN-rapport om rohingya-krisen denne uka, var raskt på stedet.

– Vi må jobbe sammen. Flomvannet kan ikke kontrolleres i øyeblikket og vannmassene vil ikke stoppe, sa han til lokale medier.