Londons ordfører ut mot «uhyrlig» kritikk fra Trump

Your browser doesn't support HTML5 video.

Londons ordfører ut mot «uhyrlig» kritikk fra Trump Les mer Lukk

Ordfører Sadiq Khan mener at USAs president Donald Trump har gitt ham skylden for terrorangrepene i London. Han kaller kritikken for uhyrlig.

– Det er opp til Trump å forklare hvorfor han har utpekt meg som den ansvarlige for terrorangrepene, og ikke andre politiske ledere, sier Khan til BBC.

Hendelsene han omtaler fant sted i 2017, da 14 personer ble drept i fire terrorangrep i den britiske hovedstaden. Over 100 ble såret.

Khan stiller seg også kritisk til at Trump knytter økt kriminalitet i Storbritannia til innvandring.

– Jeg tror ikke at oppgangen i kriminalitet er forårsaket av immigrasjon. Det er opp til Trump å forklare hvorfor han mener det er en sammenheng mellom innvandring til Europa og økningen i kriminalitet, sier Khan til kanalen.

Bakgrunn: Trump dømmer Mays brexit-strategi nord og ned

USAs presidents kritikk mot Khan kom i et intervju med den britiske avisen The Sun, som ble offentliggjort samtidig som Trump ankom Storbritannia.

– Jeg mener det som har skjedd i Europa, er en skam. Å la millioner og millioner av mennesker komme til Europa er veldig trist. Det endrer Europas kultur, sa Trump og la til at Khan har gjort en dårlig jobb.

– Dere har en borgermester som gjør en elendig jobb med å bekjempe kriminalitet – se på all terrorismen, sa Trump.

Aktuelt: Store Trump-demonstrasjoner i London