Fireåring skjøt og drepte seg selv

Demonstranter stoppet trafikken på motorveien Dan Ryan i Chicago, da de lørdag marsjerte mot våpen og våpenbruk. Samme dag døde en fireåring i Georgia i en ulykke som involverte et skytevåpen. Les mer Lukk

En fire år gammel gutt er død etter en skyteulykke i Georgia i USA. 

Fireåringen ble erklært død lørdag morgen, skriver New York Post.

Ifølge politiet ser hendelsen ut til å være forårsaket av en ulykke med et skytevåpen. En 27 år gammel mann skal være arrestert i forbindelse med hendelsen.

Dødsfallet føyer seg inn i en lang rekke av våpen-relaterte ulykker i USA. Ifølge en studie publisert i fjor, dør nesten 1300 barn hvert år i USA som følge av en ulykke med et skytevåpen. I tillegg får flere tusen barn skader som følge av våpen hvert år, viser studien.

Les også: 1.300 barn dør av skuddskader i USA hvert år

390 millioner våpen

USA er det eneste landet i verden med flere skytevåpen enn innbyggere, og risikoen for å bli skutt og drept der er 30 ganger høyere enn i Norge.

875 millioner håndvåpen er nå i privat eie i verden, og 46 prosent av dem er å finne i hjem i USA. Det tilsvarer 1,2 våpen per innbygger og totalt over 390 millioner våpen.

Les mer: Stadig flere våpen i privat eie

– Ting har ikke forandret seg

Debattene og uenighetene rundt våpen i USA viser seg jevnlig. Lørdag stengte demonstranter en større motorvei i Chicago, da de tok til gatene for å skape oppmerksomhet rundt dødsfall forårsaket av våpen, skriver Chicago Sun Times. Én av demonstrantene, Loraine Woods-Lewis, mistet sønnen sin i 2013.

– Ting har ikke forandret seg de siste fem årene. Vi er her for å lage bråk, sa hun til avisa.

Samtidig som demonstranter fylte motorveien i Chicago, arrangerte gruppa «March for Our Rights» samlinger for studenter 13 steder i USA, for å kjempe for retten til å eie våpen, skriver Newsweek.