Sivile drept da franske soldater ble angrepet i Mali

Fire sivile ble drept da franske soldater på patrulje i det nordlige Mali søndag ble utsatt for et angrep. Angrepet er det fjerde på tre dager.

Ingen soldater ble drept i bombeangrepet mot det pansrede kjøretøyet som fant sted ved Bourem i Gao-regionen søndag, men fire sivile ble drept, og minst 20 som var i nærheten, ble såret.

Det økende voldsnivået viser hvor stor usikkerheten fortsatt er i det nordlige Mali, flere år etter at franske soldater ble satt inn mot et jihadistisk opprør.

Angrepene skjer samtidig som Den afrikanske union (AU) åpnet et toppmøte i Mauritania, der uro og krise i Sahel-regionen, inkludert Mali, står høyt på dagsorden.

Søndag ble også et kjøretøy tilhørende en væpnet tuareg-gruppe som opererer sammen med de franske og maliske soldatene, rammet av en mine i veikanten. Fire ble drept og tre såret i det angrepet.

Lørdag ble fire maliske soldater drept da kjøretøyet deres traff en mine i Mopti-regionen, og fredag ble to soldater og én sivilperson drept i et angrep mot hovedkvarteret til den regionale antiterrorstyrken i Mali, kjent som G5 Sahel Joint Force.

Les også: Valget i Mexico i gang