Norske Marie (20) er fortsatt savnet: Norsk politi har reist til Sør-Afrika

SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet i Sør-Afrika. Les mer Lukk

Kripos holder alle muligheter åpne i Marie-saken etter møter med sørafrikansk politi.

Den norske studenten Marie Sæther Østbø (20) har vært savnet i Sedgefield i Sør-Afrika siden 18. april. 8. mai avsluttet politiet letingen etter den norske 20-åringen.

Det er blitt gjort søk både til land og til havs, men uten hell. Nå har Kripos-etterforksere vært i Sør-Afrika, ifølge NRK.

Der har de hatt møter med sørafrikansk politiet.

– Vi har gått gjennom saken, utvekslet informasjon, delt tanker om veien videre og skapt et tettere samarbeid, sier kommunikasjonssjef i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til NRK.no.

Les også:Søket etter savnede Marie (21) trappes ned i Sør-Afrika

Alene på stranden

20-åringen var på utveksling i Toulouse i Frankrike, og var i Sør-Afrika på ferie med en studievenninne. Hun ble sist observert gående alene på en strand ved 18.40-tiden onsdag 18 april. Da hun ikke dukket opp på en avtalt middag senere på kvelden, ble hun meldt savnet.

Politiet har funnet skoene hennes og mobiltelefonen på stranda.

– Det er helt klart en vanskelig sak, men vårt mål er å finne flere svar enn det vi har klart til nå, sier Dahl Nilssen.

– Kan gi sikrere svar

Lokalt politi i Segdefield uttalte tidlig at de ikke hadde mistanke om noe kriminelt og har hele tiden sett på saken som en savnetsak.

Kripos holder alle muligheter åpne i saken:

– Det er vårt inntrykk etter å ha møtt dem. De ønsker å undersøke det som måtte finnes av opplysninger, som kan gi et sikrere svar på hva som har skjedd henne, sier Dahl Nilssen til NRK.