Kina hyller de koreanske ledernes mot

Kina roser lederne i Nord- og Sør-Korea for deres «politiske mot», og ønsker deres felles erklæring om atomnedrustning på Koreahalvøya velkommen.

Det kinesiske utenriksdepartementet kaller håndtrykket mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in for et «historisk øyeblikk». De tok hverandre i hånden ved den demilitariserte sonen som deler de to landene.

– Vi roser de koreanske ledernes historiske steg og setter pris på deres politiske beslutninger og mot, sier Hua Chunying, talsperson for kinesisk UD.

– Vi håper og ser fram til at de bruker denne muligheten til å ytterligere åpne for en ny reise til langsiktig stabilitet på halvøya, sier hun videre.

Kina er Nord-Koreas eneste allierte, og kriget på landets side under Koreakrigen på begynnelsen av 1950-tallet.

Landet har imidlertid også støttet en rekke FN-sanksjoner mot Nord-Korea, som er innført som en straff for landets missil- og atomtester.

Under toppmøtet signerte Moon og Kim en felles erklæring om «fullstendig atomnedrustning» på Koreahalvøya.

– Vi håper alle relevante parter opprettholder fremdriften for dialog og fortsetter å arbeide sammen for å sørge for nedrustning og politisk enighet. Kina står klar for å fortsette å spille en positiv rolle for å få til dette, sier Lu Kang, en annen talsperson for kinesisk UD.

Les også: Moon og Kim vil avslutte Korea-krigen