FN: 68 sivile drept i saudiledede angrep i Jemen på én dag

En Houthi-kriger inspiserer ruinene av et palass som ble ødelagt av et angivelig saudiledet luftangrep i Sana i Jemen i begynnelsen av desember. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

68 sivile ble denne uken drept i saudiledede luftangrep i Jemen på én dag, opplyser FN.

Luftangrepene ble gjennomført tirsdag. Det første rammet et marked i byen Taiz-provinsen, der 54 sivile inkludert åtte barn ble drept, opplyser FN i en uttalelse torsdag. I tillegg ble 32 sivile såret.

Det andre luftangrepet tirsdag skjedde i Hodeida-provinsen. Ifølge FN ble 14 sivile fra samme familie drept i angrepet.

–Jeg er fortsatt dypt forferdet over det økende antallet sivile dødsfall som er forårsaket av stadig flere og ukritiske luftangrep rundt om i Jemen, sier FNs humanitære koordinator i Jemen, Jamie McGoldrick.

I tillegg til de sivile dødsfallene fra tirsdagens luftangrep, har ytterligere 41 sivile blitt drept og 43 såret i kamper i Jemen de siste ti dagene.

Den saudiledede koalisjonen har trappet opp luftangrepene mot Houthi-opprørerne etter at de skjøt et ballistisk missil mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh 19. desember. Missilet ble ifølge saudiarabiske myndigheter skutt ned.

Saudi-Arabia og flere andre sunnimuslimske land i regionen gikk inn i krigen i Jemen i mars 2015 i et forsøk på å få gjeninnsatt den internasjonalt anerkjente presidenten og slå ned Houthi-opprørerne, som saudierne mener står i ledtog med Iran.