Erdogan vi opprette tyrkisk ambassade i Jerusalem

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttrykker i en tale søndag håp om at Tyrkia snart vil kunne opprette en ambassade til Palestina i Øst-Jerusalem.

Den tyrkiske presidenten gjentok også at han tar avstand fra president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som hovedstad i Israel.

Erdogan har de siste ukene forsøkt å samle den muslimske fordømmelsen av denne beslutningen, blant annet gjennom et ledermøte i Istanbul der muslimske nasjoner ba verden om å anerkjenne Øst-Jerusalem som hovedstad i Palestina.

Området ble annektert av Israel som tok kontrollen under krigen i 1967. Dette har aldri blitt anerkjent av det internasjonale samfunnet.

-Fordi det er okkupert, kan vi ikke bare dra dit og åpne en ambassade, sa Erdogan i en tale til sine partifeller i Karaman søndag.

– Men med guds vilje, er de dagene snart over. Da vil vi offisielt åpne vår ambassade der, sa han, uten å tidfeste når dette skulle skje.

Tyrkia har per nå et generelt konsulat i Jerusalem. Landet har også diplomatiske relasjoner til Israel, men har i likhet med andre land sin ambassade i Tel Aviv.

Les også: Netanyahu mener anerkjennelse av Jerusalem gjør fred mulig

Den arabiske liga: – Trump undergraver tilliten

Norge svært bekymret over Jerusalem-beslutning