Duterte foreslår datteren som sin etterfølger som president

Filippinenes president ønsker datteren som sin etterfølger som president. Foto: AP Photo/Aaron Favila/NTB scanpix. Les mer Lukk

Filippinenes president Rodrigo Duterte foreslår at datteren hans, borgermester Sara Duterte-Carpio i byen Davao, tar over etter ham i 2022. 

– Jeg kan ikke finne noen bedre kandidat enn Sara til å bli landets neste president, sa Duterte da han møtte pressen i Davao denne helgen ifølge avisa Phillippine Star.

Presidenten er selv tidligere borgermester i Davao og var klar for valgkamp for en ny periode da han i 2016 ble overbevist om å stille som presidentkandidat i stedet. Dermed tok datteren, som også tidligere hadde vært borgermester i byen, over.

– En ting med henne er at hun ikke er noen fanatiker, sa Duterte.

Han kalte datteren en sterk kvinne som kjenner loven veldig godt. 39 år gamle Carpio er utdannet advokat. Hun er gift med en annen advokat og har tre barn.

Carpio er i likhet med faren kjent for å styre med hard hånd. I 2011 fikk hun nasjonal oppmerksomhet da hun med knyttet neve slo en sheriff flere ganger under hennes første periode som borgermester. Sheriffen hadde gjennomført en rivning av en bygning selv om Carpio hadde bedt ham om å vente, siden hun var i en annen del av byen for å møte ofrene for en flom.