FN: Må kutte mathjelp til én million i Nigeria hvis verden ikke leverer

Nigeria, Somalia, Sør-Sudan og Jemen er rammet av det FN mener er den verste humanitære katastrofen siden organisasjonen ble grunnlagt i 1945. Bildet er fra Somalia, der befolkningen er rammet av tørke og krig. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Én million mennesker som er rammet av Boko Haram-opprøret i Nigeria, vil miste mathjelp fra FN hvis verdenssamfunnet ikke gir det de har lovet, opplyser FN.

FN har så langt kun mottatt 15 prosent av hva organisasjonen har bedt om for å avhjelpe en av verdens verste humanitære kriser, opplyser Peter Lundberg, nestleder for FNs humanitære innsats i Nigeria.

I løpet av det neste halvåret trengs det over 2 milliarder kroner for å hjelpe 1,8 millioner mennesker, skriver Lundberg i et innlegg i den franske avisen Le Monde.

– Uten tilstrekkelig finansiering vil Verdens matprogram (WFP) måtte redusere den livsviktige støtten, framholder han.

Les også: Tusenvis på flukt fra Boko Haram i Nigeria

Ifølge Lundberg lider en halv million barn nordøst i Nigeria av alvorlig feil- eller underernæring.

– Uten behandling vil én av fem dø, skriver han videre.

Sultkatastrofene i Nigeria, Sør-Sudan, Somalia og Jemen utgjør det FN har kalt den største humanitære katastrofen som verden har opplevd siden FN ble grunnlagt i 1945. Over 20 millioner mennesker risikerer å bli rammet av sult.

Ifølge Lundberg har FN bedt om 1 milliard dollar, 8,6 milliarder kroner, for å hjelpe 4,7 millioner mennesker som har akutt behov for mathjelp nordøst i Nigeria.

Les også:

Nigeria sikter oljegiganter for korrupsjon

USA avslutter operasjon mot Herrens motstandshær i Afrika