Kraftig etterskjelv rammet Italia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kraftig etterskjelv rammet Italia
Flere «apokalyptiske» skjelv rystet Italia onsdag kveld. Én person skadd og flere bygninger har rast sammen, opplyser landets sivilforsvar.

En person er skadd i byen Visso, men det er så langt ikke meldt om omkomne etter skjelvene, som rystet Italia onsdag kveld. Tidligere ble det meldt om to skadde, men sjefen for sivilforsvaret, Fabrizio Curcio, sa på en pressekonferanse onsdag kveld at tallet er nedjustert.

Det første skjelvet inntraff litt over kl 19 onsdag og hadde en styrke på 5,4, ifølge avisa La Repubblica. Drøye to timer senere fulgte nok et skjelv. Det ble målt til å være 6,1 på Richters skala ifølge et amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

– Flere hus har kollapset. Byen vår er ødelagt, sier ordføreren i byen Ussita, Giuliano Rinaldi, etter det foreløpig siste og sterkeste skjelvet. Rinaldi kaller det han opplevde for «apokalyptisk», og han forteller at fasaden på kirken har rast sammen.

Episenter

Skjelvets episenter var i provinsen Macerata i fylket Marche på østkysten i Italia, men rystelsene kunne merkes over store deler av landet. Byen Castelsantangelo sul Nera er nærmest episenteret.

– Det har rast litt, og det er mørkt og vi har ikke strøm, sier ordfører Mauro Falcucci, ifølge nyhetsbyrået DPA. Flere skoler i provinsen Macerata kommer til å holde stengt torsdag, og det statlige togselskapet skal gjennomføre flere kontroller av spor og jernbanebruer.

Amatrice

– Dette skjelvet er på mange måter knyttet til det som var 24. august i Amatrice. Det skjedde i et område som allerede er aktivt, og det er sannsynligvis snakk om aktiveringen av en ny forkastning, sier ingeniør Alessandro Amato i det nasjonale instituttet for geofysikk og vulkanologi.

Nesten 300 personer omkom i skjelvet som rystet Amatrice og flere byer for to måneder siden.

Onsdagens skjelv har ført til at flere bygninger i Amatrice har rast sammen, men byens ordfører opplyser at det dreier seg om bygninger som allerede hadde fått skader i skjelvet for to måneder siden.