Christoph Waltz langer ut mot Cameron

Storbritannias statsminister David Cameron får det glatte lag av skuespillerstjernen Christoph Waltz. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Filmstjernen Christoph Waltz levner ingen tvil om hva han mener om David Cameron innsats for å holde Storbritannia i EU.

Den østerrikske skuespilleren, kjent for filmer som «Inglourious Basterds» og «Django Unchained», sier han er «dritredd» for hva Storbritannias såkalte brexit kan gjøre med resten av Europa.

– Det som skjer, er absurd. Å forlate EU virker ikke bare mot sin hensikt, det er virkelig idiotisk, sa Waltz under et pressetreff for sin nyeste film, «The Legend of Tarzan».

Filmstjernen går langt i å gi Cameron skylden for at Storbritannia skal ut av EU, ettersom han mener statsministeren ikke gjorde nok for å bli i unionen.

– De forbannede pensjonerte soldatene stemte seg selv ut, og det var David Cameron som påførte seg selv, Storbritannia og Europa dette, raste Waltz og fortsatte:

– Og nå sier han at han bare skal overvåke den riktige opptredenen her, og så vil han tre av og la noen andre rydde opp i hans fordømte rot.