Hellas klar til å tømme provisorisk flyktningleir

Nærmere 10.000 flyktninger og migranter lever under uverdige forhold utenfor den greske landsbyen Idomeni, nær den stengte grensa til Makedonia. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Gresk spesialpoliti har fått ordre om å evakuere den provisoriske flyktningleiren i Idomeni. Leiren på grensa til Makedonia huser over 8.400 krigsflyktninger og migranter.

Gresk opprørspoliti er sendt til leiren, skrev Aten-avisa Kathimerini mandag morgen.

Mandag ettermiddag bekreftet greske myndigheter evakueringsplanen, men de understreker at det ikke dreier seg om noen rask oppryddingsoperasjon.

– Overførselen av flyktninger som er fanget i Idomeni til gjestfrie områder, starter sannsynligvis i morgen, sier regjeringens talsmann for migrasjon, Jorgos Kyritsis, til det statlige nyhetsbyrået ANA.

De fleste av flyktningene skal etter planen bosettes under mer ordnede forhold i en ny leir i gamle industrianlegg utenfor Thessaloniki i løpet av de neste ti dagene, tilføyer han.

Migrantene i Idomeni har tilbrakt en kald og våt vinter under svært kummerlige forhold. Hjelpeorganisasjoner har slitt med gi dem tilstrekkelig mat og helsehjelp.