Trump vil samle Republikanerne

Donald Trump vinker til støttespillere i Trump Tower i New York etter at rivalen Ted Cruz trakk seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Donald Trump lover å samle Det republikanske partiet etter en opprivende nominasjonskamp som nå ser ut til å være over.

Guvernør John Kasich kastet inn håndkleet onsdag, og da har ikke Trump flere utfordrere igjen i kampen om å bli partiets presidentkandidat.

– Nå skal vi samle partiet, lovet Trump i et intervju med TV-stasjonen Fox News allerede før det ble klart at Kasich var ute av dansen.

Les også: Partileder: – Vi må samle oss bak Trump

Trump er overbevist om at han kan slå Hillary Clinton, som etter all sannsynlighet blir Demokratenes kandidat, i presidentvalget til høsten.

Foreløpig har hun et betydelig forsprang på meningsmålingene, og de fleste eksperter tror hun vil vinne valget. Men mange advarer mot å avskrive Trump, som i begynnelsen av nominasjonskampen ble antatt å ha minimale sjanser.

– Jeg og mange andre tok feil av Trumps evne til å skaffe seg oppslutning og overleve i valgkampen, erkjenner professor og USA-ekspert Ole Moen overfor NTB.

Les også: Ber Trump slutte å spille Stones-sanger

Les også: Trump med cruskontroll på nominasjonen