Jemens president sparket statsministeren

Jemens internasjonalt anerkjente president, Abd-Rabbu Mansour Hadi, har gjort betydelige rokeringer i sitt team før fredssamtalene senere i måneden, melder statlige medier.

Hadi sparket søndag Khalid Bahah og utnevnte en ny statsminister og visepresident, ifølge medier lojale til den sunnimuslimske presidenten.

Den mektige generalen Ali Mohsen Al-Ahmar blir visepresident, mens Ahmed Obeid bin Daghr overtar posten som statsminister. Begge var tidligere knyttet til ekspresidenten Ali Abdullah Saleh, som ble tvunget til å gå av i 2011, men som den sjiamuslimske Houthi-militsen har forsøkt å få gjeninnsatt.

Bahah, som hadde begge jobbene inntil søndag, er nå utnevnt som rådgiver til president Hadi.

Jemen har vært herjet av borgerkrig i over et år, og kampene mellom Hadis støttespillere og den Iran-vennlige Houthi-militsen har ført til en humanitær krise i et av Midtøstens fattigste land. Partene skal etter planen starte nye fredssamtaler 18. april, men en tjenestemann i den jemenittiske regjeringen tror søndagens rokeringer minker sjansene for en enighet.

– Bahah var for en politisk løsning, og ansettelsen av Ali Mohsen er en seier for dem som ikke ønsker å gi etter, sier regjeringsmedlemmet til Reuters.