Trump skaper bekymring blant utenlandske diplomater

Your browser doesn't support HTML5 video.

Donald Trumps mest sjokkerende øyeblikk
Utenlandske diplomater i USA har uttrykt bekymring for det de mener er Donald Trumps konfliktopptrappende og krenkende retorikk, ifølge amerikanske regjeringskilder.

Bekymringsmeldingene kommer fra både Europa, Midtøsten, Latin-Amerika og Asia, ifølge tre ikke navngitte kilder.

De bekrefter at både India, Sør-Korea, Japan og Mexico er blant landene som mener det er grunn til uro.

Det er høyst uvanlig at utenlandske diplomater kommer med slike innspill om kandidater midt i en amerikansk valgkamp, selv under private samtaler. For det første ønsker de ikke å bli anklaget for utidig innblanding i amerikansk innenrikspolitikk, for det andre vet de at de vil måtte samarbeide med den som vinner presidentvalget, uansett hvem det blir.

Les også: Trump vil endre loven for å tillate tortur :

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump: - Vil endre loven for å tillate tortur Les mer Lukk

Trump anklages for nøre oppunder folks frykt for muslimer og andre utlendinger, og for å spille på folks fordommer og stereotype holdninger.

I flere land har politikere gått offentlig ut med kritikk av Trumps retorikk og synspunkter. Det gjelder blant annet Storbritannia. Mexico, Frankrike og Canada.

I et intervju med avisen Welt am Sonntag sier Tysklands finansminister Sigmar Gabriel Trump at Trump er en «trussel mot fred og økonomisk fremgang».

Les også: Merkel hyller Clinton, men har lite å si om Trump

Verken Japan, India eller Sør-Koreas ambassade har kommentert opplysningene. Heller ikke Trumps valgkamporganisasjon har svart på Reuters' henvendelse.