Mars og Snickers trekkes tilbake i 56 land- også Norge

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mars og Snickers sjokolader trekkes tilbake i 55 land Les mer Lukk

Millioner av Mars og Snickers-sjokolader trekkes tilbake i 56 land, deriblant Norge, etter at det ble funnet en plastbit i én sjokolade, opplyser sjokoladeprodusenten.

Sjokoladene er allerede fjernet fra hyllene i Tyskland og Nederland. I tillegg til Frankrike, opplyser produsenten Mars at produktene trekkes tilbake i Storbritannia, Belgia, Italia og Spania.

EU-kommisjonen opplyser at tilbakekallingen gjelder totalt 56 land. Alle EU-landene unntatt Bulgaria og Luxemburg er blant de 56. Andre land som er rammet er Ghana, India, Iran, Nepal, Taiwan og Sør-Afrika.

Hele Norden

Ylva Freiesleben i Mars Nordic bekrefter at selskapet kommer til å tilbakekalle sjokolader i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

– Vi har ingen indikasjoner på at noe skulle være galt med produktene i Norden, men vil være føre var og trekker tilbake alle Mars og Snickers i hele Norden, sier hun til VG.

Kommunikasjonsansvarlig Rolf Aaneland i MSLGROUP understreker på vegne av Mars Norge at dette er en isolert hendelse.

– Ingen andre variasjoner av sjokolade, pakningsformater eller størrelser er berørt, skriver han i en pressemelding og kaller tilbakekallingen et sikkerhetshensyn.

Kjøpt i januar

Den røde plastbiten ble funnet i en Snickers kjøpt i Tyskland 8. januar, og den ble sporet tilbake til fabrikken i Veghel i Nederland. Eline Bijveld i Mars Nederland kan ikke si hvor mye fabrikken produserer daglig, men opplyser at rundt fire millioner produkter er trukket tilbake i Nederland alene. Plasten skal ha kommet fra et beskyttelsesbelegg på en av maskinene.

Mars står også bak Celebrations, som er en eske med små sjokolader. Enkelte av disse samt små Milky Way-sjokolader trekkes også tilbake.

I Norge er følgende produkter tilbakekalt: Snickers 50 gram, Snickers 5+1 300 gram, Snickers 10-pk. 500 gram, Snickers Mini 18 gram, Mars 10-pk. 450 gram og Mars Mini 18 gram.