Slovenia strammer inn grensene

Slovenia vil redusere antall migranter og flyktninger som får komme inn i landet, etter at nabolandet Østerrike har kunngjort lignende innstramminger ved grensen.

De to nabolandene er blitt hovedårer for befolkningsstrømmen gjennom Balkan til Vest-Europa. Østerrike varslet nylig at landet vil si ja til maksimalt 37.500 asylsøkere i år, og at minst 12.500 personer vil bli deportert.

Denne uken er det ventet at den østerrikske regjeringen vil innføre en daglig kvote på hvor mange migranter og flyktninger som får lov til å passere grensen fra Slovenia.

Dermed kommer Slovenia til å gjøre det samme for å unngå en flaskehals, opplyste slovenske myndigheter søndag kveld. Landet har allerede informert nabolandet Kroatia om beslutningen.

Les også: Listhaug vil stoppe menneskesmuglerne: – De er rene drapsmenn

Både Østerrike og Slovenia har sluttet seg til Schengen-avtalen, som er ment å sikre åpne grenser mellom en rekke europeiske land.

Østerrike, som har 9 millioner innbyggere, har det siste året mottatt 90.000 asylsøknader, ett av de høyeste tallene i EU målt mot befolkning.

– En rekke innstramningstiltak vil bli innført den kommende uka. Dette inkluderer en daglig kvote for hvor mange migranter som får komme inn i landet. Tiltakene vil være på linje med dem Tyskland allerede har innført, sa Østerrikes innenriksminister Johanna Mikl-Leitner søndag.

Les også:

Beskylder Listhaug for å spille på sytingen til de som er redde for fremmede

Listhaug: – Godhetstyranniet rir Norge som en mare