David prøvde å redde livet til mann i Paris. Så rev han av ham t-skjorta

Your browser doesn't support HTML5 video.

David prøvde å redde et liv. Så oppdaget han ledningene Les mer Lukk

Sykepleier David trodde en gasseksplosjon hadde truffet dem på restauranten i Paris. Så oppdaget han bombebeltet på den sårede mannen.

Fredag 13. november var sykepleieren David, som kun vil gjengis med fornavn, ute på kafeen Comptoir Voltaire i Paris.

Plutselig eksploderte det utenfor kafeen og alt ble fullstendig kaos. Men i sidesynet oppdaget sykepleieren en mann som var hardere skadd enn alle andre.

– Jeg bar ham ut av et virvar av stoler og bord, og la ham på bakken. Jeg så ingen spesielle skader til å begynne med, men han var bevisstløs. Så oppdaget jeg at han hadde et stort hull på siden av kroppen, et enormt sår, forteller David til Reuters.

Se hele intervjuet i videoen øverst i artikkelen.

Les også: Fransk politi: Kvinnen sprengte ikke seg selv

«Fortjener han en sjanse?»

En annen kafégjest kom og hjalp ham med å redde livet til den sårede mannen. De begynte hjerte- og lungeredning og vurderte om de skulle ta av ham t-skjorta eller ikke.

COMPTOIR VOLTAIRE: Det var utenfor denne kafeen at en av terroristene sprengte seg selv i lufta. Les mer Lukk

– Vi endte opp med å rive av ham skjorta, og det var da jeg oppdaget ledningene. Jeg så opp på lampene i taket, men det manglet ingen ledninger der, så de kunne ikke ha falt ned, minnes han, og fortsetter:

– Det var da jeg så boltene som lå i et hav av blod på bakken. Da forstod jeg hva som foregikk.

David rakk akkurat å innse at mannen han prøvde å redde livet til, var en selvmordsbomber og årsaken til eksplosjonen i kafeen, da nødetatene.

– Jeg sa til meg selv «har han en sjanse? Skal jeg redde ham?», men jeg rakk ikke ta beslutningen før nødetatene plutselig var der, forteller han og legger til at han forklarte brannmannskapet hva som hadde skjedd.

– Han så på meg. Så skrek han at alle måtte komme seg ut.

Se også: NB! Sterke bilder: Kvinne overlevde terroren på mirakuløst vis

Kun én drept

Attentatmannens bombebelte hadde ikke gått av slik det skulle, og gjort mindre skade enn hva bomben var kapabel til. Kun attentatmannen omkom i eksplosjonen.

– Dagen etter fortalte de meg at vi var heldige. Hvis den bomben hadde gått av slik den skulle, hadde alt vært mye verre, sier han og rister på hodet.

– Det var først søndag ettermiddag jeg forstod hva som kunne ha skjedd ... Da jeg la ham ned på bakken og begynte med hjerte- og lungeredning, da trykket jeg ganske hardt på brystet hans. Jeg kunne blitt drept, jeg og.

Les også: De ble drept av terroristene