– Tvilsomt om koffertfunn stammer fra MH370

Funnet av disse restene av en koffert har blitt lenket til forsvinningen av Malaysian Airlines-flyet som forsvant i fjor. Les mer Lukk

Australske etterforskere toner ned koblingen mellom koffertrestene som ble funnet i Indiahavet og det forsvunne Malaysia Airlines-flyet.

Deler av en koffert ble torsdag funnet i nærheten av stedet der man fant en flyvinge ved den franske øya Reunion. Funnene har satt i gang store spekulasjoner om hvorvidt de kan stamme fra MH370-flygningen som i fjor forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 mennesker om bord.

Men Martin Dolan, sjefen for det australske byrået for transportsikkerhet (ATSB), som leder etterforskningen sør i Indiahavet, mener koblingen er usannsynlig.

– Ut fra det vi forstår er det liten grunn til å være optimistisk om kofferten. Det er ingen åpenbar indikasjon på at den har vært i vannet i lang tid, sier han.

– Selvfølgelig skal den undersøkes svært nøye, og den riktige beslutningen skal tas, men vi har ikke samme grad av tillit til dette som til potensielle bevis, la Dolan til.

ATSB har undersøkt over 50.000 kvadratkilometer sør i Indiahavet, men så langt er det ikke funnet noen fysiske bevis etter det forsvunne flyet. Planen er å gå gjennom totalt 120.000 kvadratkilometer.

Onsdag morgen ble det funnet en del av en flyvinge ved Reunion, og blant andre malaysiske myndigheter har sagt at de føler seg svært sikre på at det stammer fra en Boeing 777, samme type som MH370.

Vingedelen er nå sendt til et fransk militært laboratorium nær Toulouse for å få bekreftet om det er den første vrakdelen fra det malaysiske passasjerflyet som omsider er dukket opp.