Liverpool latterliggjort i Gerrard-avskjeden

Brendan Rodgers var «flau» over Liverpools prestasjon i sesongavslutningen. Foto: Ed Sykes (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Liverpool gikk på sitt styggeste ligatap siden 1954 da Steven Gerrards avskjed endte med grufulle 1-6 borte mot Stoke.

– Supporterne har all grunn til å være sinte. En skrekkelig førsteomgang, sukket Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Presset på nordiren ble ikke mindre etter at Liverpool ble latterliggjort i sesongavslutningen søndag.

– Jeg må som manager ta ansvaret. Det er mye arbeid som må gjøres. Vi endte på sjetteplass og det er hva vi fortjente, fortsatte Rodgers.

Han medga at klubben var «flaue» etter femmålstapet.

– Dersom eierne vil ha meg vekk, forsvinner jeg. Så enkelt er det, men jeg føler jeg har mye å gi her. Men prestasjoner som i dag hjelper deg ikke, sa Rodgers.

For første gang i Premier League-historien slapp Liverpool inn fem mål i løpet av en førsteomgang.

Svak Mignolet

Marerittet startet da keeper Simon Mignolet måtte gi en retur på et skudd fra tidligere Liverpool-spiller Charlie Adam etter 22 minutter. Mame Biram Diouf, som mange vil huske fra Molde, hogg til på returen og ordnet 1-0.

Fire minutter senere var Diouf på farten igjen. Denne gangen med et langskudd, som Mignolet burde avverget.

Emre Can hadde en strevsom kamp på høyrebacken for Liverpool. Han havnet i trøbbel igjen da Jon Walters kranglet inn 3-0 med hodet etter halvtimen. Etter 41 minutter scoret Adam mot gamle kjente med et skudd fra 16 meter. Og fortsatt var det ikke pause på Britannia.

Verste siden '76

Steven N'Zonzi satte inn 5-0 med et skudd fra 18 meter. Ikke siden 1976 (1-5 mot Aston Villa) hadde Liverpool sluppet inn fem mål i løpet av en førsteomgang på øverste nivå.

– Målløs, sukket Liverpools tidligere manager Roy Evans på Twitter.

Steven Gerrard pyntet på resultatet da han ble spilt alene med keeper etter 70 minutter. Med høyrefoten scoret i det minste Liverpool-legenden i sitt farvel.

Fire minutter før full tid headet Peter Crouch, også han tidligere Liverpool-spiller, inn 6-1. Ydmykelsen var komplett.

Nå skal Rodgers i samtaler med Liverpool-eierne. Der må trolig nordiren overbevise om at han fortsatt er rett mann for å unngå å få sparken.