Kristoffersen gjorde som Tomba og Stenmark

Henrik Kristoffersen kunne juble for nok en seier da han vant verdenscupslalåmen i Madonna di Campiglio. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Henrik Kristoffersen fortsetter å dominere verdenscupen i slalåm. I Madonna di Campiglio tok han sin annen strake seier.

Alpinstjernen fra Rælingen slo Marcel Hirscher med 33/100 sekund i den italienske traseen. Tredjeplassen gikk til hjemmehåpet Stefano Gross.

Dermed har Kristoffersen vunnet begge slalåmrennene han har kjørt denne sesongen. Tidligere i måneden sto han øverst på seierspallen i franske Val d'Isère. Han sto over åpningen i finske Levi i november på grunn av sponsorkonflikten med Norges Skiforbund.

Det var 22-åringens ellevte verdenscuptriumf i slalåm. Han har også én seier i storslalåm. Forrige sesong gikk han til topps i slalåmcupen.

- Mye trening. Det er dét det koker ned til for meg og Marcel. Hardt arbeid som betaler seg. Fantastisk, sa Kristoffersen i seiersintervjuet til FIS på spørsmål om hvordan han kan være så stabilt i toppen.

Tomba og Stenmark

Nordmannen vant også fjorårets slalåm i Madonna di Campiglio. Fra før er det kun slalåmlegendene Alberto Tomba og Ingemar Stenmark som har klart å vinne der to sesonger på rad.

- De to er slalåmens superstjerner. Det er klart jeg blir inspirert av dem, sa Kristoffersen.

Han ledet med 23 hundredeler på Hirscher etter god og aggressiv kjøring i første omgang. I kjent stil ristet Kristoffersen oppgitt på hodet da han var i mål.

- Han er kanskje ikke helt fornøyd med gjennomføringen, sa NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Solevåg endelig i mål

Sebastian Foss Solevåg var det andre norske innslaget i Madonna-finalen. Spjelkavik-alpinisten slet i førsteomgangen, men hentet seg inn mot slutten og tok seg videre med en 25.-plass. Han hadde kjørt ut tidlig i sesongens to foregående slalåmrenn.

I finaleomgangen hadde 25-åringen trøbbel nede i henget. Der tapte Solevåg en del tid, men han klatret likevel opp én plass.

- Godkjent av Sebastian, var dommen fra Kjetil André Aamodt.

Leif Kristian Haugen gjorde en stor feil og klarte ikke å ta seg videre til finalen.