Bjørndalen om Northug-samarbeid: – Har ikke behov for å prate om alt mulig annet

Ole Einar Bjørndalen (t.v.) og Petter Northug utveksler stadig erfaringer med hverandre, men det blir ikke tid til «hyggeprat». Her fra Vancouver-OL i 2010. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Når to av Norges største idrettsprofiler samarbeider, gjøres det kortfattet og konkret. Verken Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug trenger flere venner.

– Vi snakker ikke så mye, men vi snakker ganske bra om det som er vesentlig. Det har vi gjort i mange år, sier Bjørndalen til Adresseavisen.

– Det er stort sett bare SMS-er vi utveksler, kun konkret på det vi lurer på. Petter og jeg har ikke noe behov for å prate om alt mulig annet. Han har mange venner, og jeg har mange venner. Vi omgås som idrettskolleger, fortsetter veteranen.

Den 42 år gamle skiskytteren står over høydetreningen i år. I oktober venter han og kona Darja Domratsjeva parets første barn. Northug dro på sin side til høyden etter Toppidrettsveka.

– Jeg er misunnelig på Petter som reiste til høyden. Jeg skulle gjerne vært med ham dit, men jeg skal være i maksform neste år. Da kjører jeg uten høyde i år, sier Bjørndalen til Adressa.

Les også: Lukrativ utestengelse for Petter Northug