Ekspertene tror på EM-løft for Norge

Bent Svele tror på et bra norsk herre-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Katowice (NTB-Espen Hartvig): De norske håndballgutta har sterk støtte fra tre eks-landslagsmenn før EM. Trioen Øystein Havang, Bent Svele og Frode Scheie utelukker ikke den beste plasseringen siden 2008.

Da ble Norge nummer seks i hjemmemesterskapet. Siden da er 7.-plassen i EM to år etter det mest solide.

Norge møter sterke Kroatia, Island og Hviterussland i gruppespillet. De norske er av de fleste tippet på tredjeplass som gir billett til hovedrunden.

Les også: Sport på TV i helgen

Lagene tar med seg poeng og målforskjell fra puljespillet minus oppgjøret mot jumboen.

– Norge går til hovedrunden, og jeg tror med andreplass. Når det gjelder plassering er det veldig åpent. Ender vi mellom fem og åtte er det veldig sterkt. Jeg ønsker å se et lag som blør for drakta med aggressiv offensiv innstilling, lojalitet til hverandre og matchplan i samtlige minutter av kampen. Det er viktig å ha med seg at en god prestasjon objektivt sett ikke nødvendigvis holder i et meget sterkt selskap.

– Jeg tror Norge går videre som nummer to etter seirer over Island og Hviterussland. Så spiller vi om 7.-plassen etter hvert. Jeg ønsker mye entusiasme og stabilitet. På vårt beste kan vi slå mange og avgjøre jevne kamper til vår fordel. (©NTB)

Les også: Norsk håndballskalp rett før EM