Steinar Pedersen ferdig som Start-trener

Steinar Pedersen gir seg som hovedtrener i Start. Les mer Lukk

Steinar Pedersen får ikke fullføre Starts jakt på opprykk til Eliteserien. Partene er enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Det bekrefter Start på sine nettsider. Laget ligger på annenplass i 1. divisjon og kjemper om å rykke rett opp igjen til Eliteserien.

Ifølge Fædrelandsvennen fikk Pedersen sparken. Han hadde opprinnelig kontrakt ut 2018-sesongen. Lokalavisen skriver at Mick Priest kommer til å lede Start i tiden framover. Han får med seg Joey Hardarsson som assistent.

Pedersens avgang skal ha kommer svært uventet for Start-spillerne, som ble orientert fredag morgen.

Kristiansand-klubben er to poeng foran tabelltreer Sandnes Ulf med fem kamper igjen. Ranheim på fjerdeplass er ytterligere ett poeng bak. Start har kun én seier på sine fem siste serieoppgjør. Sist helg ble det kun 1-1 hjemme mot Levanger.

Tvil

De to beste rykker direkte opp. Serieleder Bodø/Glimt har så godt som lagt beslag på den ene opprykksplassen. Nordlendingene er hele 13 poeng foran Start. Lagene på tredje- til sjetteplass skal ut i opprykkskvalifisering.

Ifølge TV 2 skal Start-ledelsen en stund ha vært i tvil om Pedersen er riktig mann til å ta sørlendingene opp til øverste nivå og sørge for at klubben etablerer seg i Eliteserien.

Pedersen fikk vite om Starts avgjørelse torsdag kveld. Partene ble da enige om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning.

Nedrykk

Pedersen tok over treneransvaret i Start foran 2016-sesongen, som endte med nedrykk til 1. divisjon.

Start opplyser at klubben vil være tilgjengelig for å gi mer informasjon om treneravgangen etter fredagens trening rundt klokken 12.

I sesongens fem siste kamper skal Start møte Strømmen (b), Ranheim (h), Arendal (b), Elverum (h) og Åsane (b).