Redknapp overtar Birmingham

Harry Redknapp er klar for Birmingham. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Veteranen Harry Redknapp ble tirsdag ansatt som ny manager i engelske Birmingham.

Redknapp har en fortid som trener i blant annet Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Tottenham og Queens Park Rangers. Ringreven førte både Portsmouth og QPR til opprykk til Premier League, og det ble også FA-cuptriumf med Portsmouth.

Som Tottenham-manager ble han kåret til årets trener i Premier League. Nå venter en vanskelig oppgave med å berge Birmingham fra nedrykk. Kun tre poeng skiller til Blackburn under streken når tre runder gjenstår.

Redknapp, som får tidligere Bristol City-trener Steve Cotterill som assistent, er klinkende klar på at han er forberedt på utfordringen som nå venter.

– Jeg fikk en telefon i går kveld ved 19-tiden fra folkene i Birmingham. Da kjørte jeg til London, hadde et 10-15 minutter langt møte med dem og sa "jeg skal komme og gjøre dette", sier Redknapp til Talksport.

På hjemmebane var riktignok ikke støtten rungende etter at avgjørelsen var tatt.

– Kona mi sa "er du gal eller hva?", men jeg er lei av å sitte stille og ikke gjøre noe, sier Redknapp, som innser at det blir vanskelig å unngå nedrykk.

– Jeg har ingen tryllestav. Jeg skal ikke forvandle dem til Real Madrid. Vi trenger bare en seier, sier han.

Redknapp erstatter italienske Gianfranco Zola, som trakk seg etter tapet i nedrykksduellen mot Burton i mesterskapsserien 2. påskedag. Burton tok seg forbi Birmingham på tabellen etter mandagens 2-0-seier på St. Andrews.

Stupt nedover

Italieneren har ikke hatt noen heldig hånd med Birmingham. Han tok kontroversielt over for Gary Rowett i desember da klubbens nye kinesiske eiere tok et overraskende grep ved å fjerne Zolas forgjenger.

Birmingham lå på sjuendeplass i mesterskapsserien og kjempet om opprykk. Under Zola har det gått helt galt for den tidligere Premier League-klubben. Zola vant bare 2 av 22 kamper som Birmingham-manager.