Hestad holder Molde inne i bronsekampen

Joshua Gatt serverte en målgivende pasning da Molde slo Tromsø 2-0 borte. F Les mer Lukk

Eirik Hestad var involvert i begge scoringene da Molde slo Tromsø 2-0 borte. Ole Gunnar Solskjærs mannskap ligger på fjerdeplass i eliteserien, kun ett poeng bak Odd på tredjeplass.

Kampens første scoring kom etter 52 minutter da et innlegg fra høyre fant Joshua Gatt. Den skadeutsatte amerikaneren, som endelig er tilbake i spill igjen, brystet ballen ned til Eirik Hestad som tok en touch før han satte ballen til venstre for Tromsø-keeper Filip Loncaric.

Etter 79 minutter svingte Hestad inn en corner som traff Tromsøs Kent-Are Antonsen. Han var uheldig med sin inngripen og satte ballen i eget nett til 2-0.

Tam førsteomgang

Tromsø åpnet best før pause, men gjestene tok over banespillet utover i omgangen. Hestad hadde muligheten til å tegne seg på scoringslista allerede etter 29 minutter, men hans skuddforsøk ble reddet av Loncaric.

Runar Espejord hadde en stor sjanse til å gi Tromsø ledelsen like etter pause da han fikk ballen servert inne i feltet, men avslutningen gikk over målet til Ethan Horvath.

Molde gikk rett i angrep og scoret ved Hestad før kampen ble avgjort ved selvmålet til Kent-Are Antonsen.

Tromsø nære nedrykk

Resultatet betyr at håpet om bronsemedaljen i eliteserien fortsatt lever i Molde, mens Tromsø må kjempe en kamp om å unngå kvalifiserings- eller nedrykksplass.

Laget til Bård Flovik ligger på 13.-plass med 30 poeng og har kun tre poengs forsprang på Stabæk som ligger på kvalifiseringsplass.