Abdullahi-dobbel sørget for Viking-seier

Vikings Samuel Adegbenro storspilte mot Haugesund. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Viking tok sesongens første hjemmeseier med 3-2-triumf over fylkesrival Haugesund søndag. Suleiman Abdullahi ble den store helten med to mål på like mange minutter.

Stavanger-laget hadde verken scoret eller vunnet på eget gress i eliteserien denne sesongen før Haugesund kom på besøk. Fulltreffere av Mathias Bringaker og Suleiman Abdullahi (2) ordnet en fortjent 3-2-seier – til tross for hektiske sluttminutter.

– Det ble veldig spennende på slutten, men vi var et bedre lag hele kampen. Det er deilig å vinne på hjemmebane, så da slipper vi å prate mer om det. De får 3-2-målet på slutten og kaster fram alt de har. Det var herlig at det holdt helt inn, sa Viking-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen.

– Det var et bedre lag og fortjente å vinne. De tar over de første 20-25 minuttene i annen omgang. Det var vanskelig for oss, men innsatsen var bra, supplerte FKH-trener Mark Dempsey.

Ikke siden 2010 har det blitt mer enn to mål i et eliteserieoppgjør mellom de to rogalandslagene. Søndag ble det tidlig klart at trenden var i ferd med å snu da Torbjørn Agdestein sendte gjestene fra Haugesund i føringen allerede etter drøyt 13 minutter.

Et innlegg fra Sondre Tronstad fant veien til Alexander Stølås på bakre stolpe. Han la ballen på tvers til Agdestein som i sin tur fikk en meget enkel jobb med å bredside inn et noe ufortjent ledermål.