Godkjent for Real Madrid uten Ronaldo

Manchester City og Real Madrid spilte 0-0 i det første av to oppgjør i mesterligaen mellom klubbene. Les mer Lukk

Cristiano Ronaldo ble ikke spilleklar til mesterligaoppgjøret mot Manchester City, og Real Madrid imponerte ingen, men fikk med seg 0-0 hjem til den spanske hovedstaden.

Zinédine Zidane hadde tydelig en helt annen inngang til den første semifinalen enn hva han hadde til den første kvartfinalen mot Wolfsburg borte. Da tapte det spanske laget 0-2.

Borte mot Manchester City manglet Ronaldo, mens Karim Benzema spilte på halv maskin og ble byttet ut i pausen. Det bar hovedstadslaget preg av, spesielt i første omgang, for klubben skapte lenge lite offensivt.

– 0-0 er et veldig farlig resultat, men fra det øyeblikket vi scorer vi Madrid, vil det være helt annerledes, sa Vincent Kompany.

Solide

Defensivt var det derimot bunnsolid, og laget hadde få problemer med å demme opp for Citys trusler offensivt. Utover i annen omgang tok Real mer og mer over oppgjøret og var nære ved å få en scoring med seg.

11 minutter før slutt fikk Casemiro til en heading fra fem meter, men den engelske landslagskeeperen Joe Hart var med på notene og avverget muligheten.

I det 81. minutt fikk gjestene nok en kjempemulighet. Pepe fikk ballen umarkert på tre meter, men Hart gjorde seg stor da han gikk ned i spagat og reddet City for annen gang på to minutter. Vertene hang i virkelig i tøylene i sluttminuttene, men holdt unna.

Grunn til å smile

Real Madrid har størst grunn til å være fornøyd med resultatet. Spanjolene har et godt utgangspunkt foran returmøtet, men samtidig unngikk City viktige bortemål imot.

– Vi er ikke skuffet over resultatet. La dem komme. Vi er klare. Vi har en briljant tropp som kommer til å realiseres. Vi har satt det opp til en god gammel klassiker på Santiago Bernabéu, sa Hart.