Ubeseiret mot Ungarn i 34 år

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ungarns trener: Norge er absolutt favoritten
Ungarn var i mange år et mare for Norges landslag i fotball, men det tok slutt på 1980-tallet. Norge er ubeseiret mot Ungarn på de ni siste kampene. Forrige tap var for 34 år siden.

I oktober 1981 fikk Norge juling av ungarerne for siste gang, med 4-1 på Nepstadion (nå Ferenc Puskás stadion). Deretter fulgte fire 0-0-kamper på rad, før Norge i 1996 vant 3-0 i VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal med ekte hattrick av Kjetil Rekdal i kampens siste åtte minutter.

Les også: Høgmo: – Laget er klart

Returkampen på Nepstadion året etter endte 1-1, på Norges vei mot gruppeseier og VM-plass. I kvalifiseringen til EM i 2008 tok Norge to klare seirer. I september 2006 scoret Ole Gunnar Solskjær sine to siste landslagsmål da Norge vant 4-1 på Ujpests bane i Budapest. Året etter ble det 4-0 på Ullevaal.

Foreløpig siste møte var på Puskas-stadion for tre år siden (14. november 2012), da mål av Håvard Nielsen og Mohammed Abdellaoue ga en fortjent norsk 2-0-seier. Sju av spillerne i dagens norske tropp var på banen den kvelden, mens hele ti av spillerne i Ungarns tropp fikk spilletid.

Noen av de målløse kampene mot ungarerne ble vendepunkt for landslaget. Etter 0-0 i EM-kvalifisering i Bergen i oktober 1990 valgte Ingvar Stadheim å trekke seg som landslagssjef. Egil «Drillo» Olsen kom inn og startet en suksessperiode uten like for norsk landslagsfotball.

I returkampen i Szombathely i oktober 1991 fant Drillo, etter ett års prøving og feiling, sin midtbanegeneral i Kjetil Rekdal. Han skulle bli Drillos mest benyttede og mestscorende spiller, som blant annet ble matchvinner i begge lagets seirer i VM-sluttspill (mot Mexico i 1994 og mot Brasil i 1998).

Norges ni siste kamper mot Ungarn har gitt fire seirer og fem uavgjorte, med målscore 14-2. De åtte første ga til sammenligning en seier og sju tap, med total målscore 5-30.

Se pressekonferansen med landslagssjef Høgmo dagen før den store kampen:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pressekonferanse med Høgmo