Red Bull og Aston Martin brøt budsjettaket i Formel 1

FIA bekrefter at Red Bull overskrev budsjettaket forrige sesong. Foto: Danial Hakim / AP Photo / NTB. Les mer Lukk

Det internasjonale bilsportsforbundet (FIA) har konkludert med at Formel 1-lagene Red Bull og Aston Martin overskred budsjettaket i Formel 1 sist sesong.

En rekke medier, blant dem BBC, omtaler utfallet av undersøkelsene som har pågått den siste tiden. Budsjettaket i Formel 1 er på 1,5 milliarder kroner.

Reglene tilsier at om man har overbrukt med mer enn fem prosent av budsjettaket, kan lagene trekkes poeng og i ytterste konsekvens bli kastet ut av VM. FIA skal ikke ha konkludert med hensyn til hvilken straff lagene skal ilegges.

Red Bull uttalte i forrige uke at de er villige til å gå rettens vei dersom Verstappen mister VM-tittelen fra i fjor som følge av situasjonen som nå er oppstått.

– Det ville vært en stor skandale. Om nødvendig vil vi ta rettslige skritt, sa Red Bull-topp Helmut Marko til tyske Bild.

Allerede før Grand Prix-løpet i Singapore nylig begynte spekulasjonene om det østerrikske Formel 1-laget hadde brutt reglene.

Det satte sinne i kok hos Red Bull-sjef Christian Horner:

– Det er helt uakseptabelt å komme med slike kommentarer som ble gitt i går, som er totalt ærekrenkende for laget, selskapet og til og med for Formel 1, sa Horner til Autosport.

Verstappen ble kåret til verdensmester for inneværende sesong etter seieren i Japans Grand Prix i helgen.