Johannes Høsflot Klæbo økte Tour de Ski-ledelsen: Firedobbelt norsk på klassisk sprint

Johannes Høsflot Klæbo vant klassisk sprint i Tour de Ski lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Johannes Høsflot Klæbo økte sammenlagtledelsen i Tour de Ski med seier i klassisk sprint lørdag. Han vant foran lagkameratene Erik Valnes og Pål Golberg.

Klæbo satte som vanlig opp farten mot slutten av finalen i tyske Oberstdorf og så seg aldri tilbake. Han vant foran Valnes og Golberg, mens Even Northug ble firer.

Trønderen ledet med 45 sekunder i sammendraget på landsmann Golberg foran lørdagens sprintkonkurranse, og han øker nå ledelsen etter ny seier. Klæbo vant også sprinten på Tourens åpningsdag torsdag.

Lørdagens seier var Klæbos 29. i verdenscupen i sprint.

Det hele avgjøres med to distanserenn i Val di Fiemme i Italia mandag og tirsdag.

Norge fikk med seg sju løpere av ni mulige i kvartfinalene til lørdagens klassisk sprint. Klæbo, Erik Valnes, Harald Østberg Amundsen, Golberg, Even Northug og Martin Løwstrøm Nyenget kom seg videre, men sistnevnte røk som eneste nordmann ut i kvartfinalen.

Emil Iversen kom seg også videre til utslagsrundene, men han valgte å trekke seg fra Touren i timene mellom.

Klæbo, Valnes og Østberg Amundsen konkurrerte i det første semifinaleheatet. Der endte sprintkonkurransen for Østberg Amundsen. Golberg og Northug kjempet i heat nummer to, og begge tok seg til finale.

Med fire nordmenn i finalen var det duket for en god norsk dag. Russiske Aleksandr Bolsjunov røk ut i semifinalen og tapte terreng til Klæbo og Golberg på toppen av sammenlagtlisten. Han var treer i sammendraget foran lørdagens sprint.

Didrik Tønseth og Sjur Røthe kom seg ikke videre til utslagsrundene.