Tusenvis av australske idrettsfans i isolasjon etter virusalarm

Flere tusen australske supportere er anmodet om å gå i isolasjon og virusteste seg etter at en smittet person var på tribunen under en fotballkamp. Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB Les mer Lukk

Flere tusen australske supportere er anmodet om å gå i isolasjon og virusteste seg etter at en smittet person var på tribunen under en fotballkamp.

Smittealarmen gikk etter en kamp i Melbourne nylig. Storbyen er Australias nest største og tar nå drastiske grep for å unngå en oppblomstring av coronasmitte.

15 smittetilfeller skal så langt være påvist.

Det tallet inkluderer supporteren som var til stede da Collingwood og Port Adelaide møttes i australsk fotball på Melbourne Cricket Ground søndag. I alt 23.000 tilskuere var på tribunen.

Nå opplyser den australske fotballigaen AFL at tusenvis av publikummere, som satt i nærheten av den smittede på tribunen, er bedt om å isolere seg fram til de har avgitt en negativ test.

Det jobbes også med å kartlegge om ytterligere personer kan ha vært i faresonen for å ha blitt smittet.

Melbourne var gjennom en fire måneder lang nedstengning som følge av et større smitteutbrudd i fjor. Nå kjemper byens politikere for å unngå en lignende hendelse.