Økt coronafrykt i hoppleiren – livredde for å bli smittet

Landslagstrener Alexander Stöckl og de norske hopperne har strammet inn på rutinene etter Halvor Egner Graneruds positive test. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

De norske hoppgutta har to konkurranser igjen i Oberstdorf. Med Halvor Egner Granerud positive test har nervene steget hos de andre for å gjøre det samme.

Onsdag kom meldingen om at Granerud hadde testet positivt for corona og mistet med det resten av VM. I hoppleiren har de økt testfrekvensen fra annenhver dag til hver dag ut oppholdet i Oberstdorf.

Landslagssjef Alexander Stöckl erkjenner at Graneruds test har gitt høyere coronaskuldre i troppen. Flere slet med søvnen natt til torsdagens kvalifisering.

– Folk sov dårlig. Alle er livredde at vi har flere som er positive. Det var negativt i dag, det er bra. Nå har vi klart oss gjennom det. Det ser ut som smitteverntiltak har fungert, sa Stöckl til NTB torsdag kveld.

– Men vi vet ikke, for inkubasjonstiden kan være fem-seks dager. Men det er bare å fortsette med det vi gjør, teste oss jevnlig og jobbe videre, sa han.

Sliten

Granerud har hatt feber, litt kvalme og litt hodepine, opplyste Stöckl.

– Han er veldig sliten. Det er bare å håpe at han blir bedre de neste dagene.

Fredagen vil inneholde en teknisk øvelse på formiddagen og en coronatest før turen går til storbakken i Oberstdorf og den siste individuelle konkurransen i mesterskapet.

Nøye med alt

For Robert Johansson har coronafrykten steget.

– Man begynner å tenke over hva man har gjort. Det er gått gjennom smittesporing og alt mulig. Jeg har tenkt godt gjennom hvordan rutinene mine har vært. Jeg føler fremdeles de har vært bra, sa Johansson, som innrømmer at han har vært ekstra nervøs på de siste dagers testsvar.

– Jeg prøver å være så påpasselig som overhodet mulig. Jeg sitter alltid på alenebord og går ikke uten maske såfremt jeg ikke er på mitt eget rom. Det har jeg gjort hele tiden – bortsett fra når jeg spiser, men da sitter du for deg selv. Jeg er nøye med alt. Spriter meg inn og ut av rom, bruker hansker når jeg tar på ting, forklarte han.

De norske hoppjentene reiser hjem fra VM-byen fredag. Maren Lundby drar som første kvinne med fire medaljer i et VM etter det historiske gullet i storbakken onsdag.