Halvor Egner Granerud har testet positivt for coronaviruset

Halvor Egner Granerud har fått påvist coronasmitte.  Les mer Lukk

Hopplandslaget fikk onsdag morgen beskjed om at Halvor Egner Granerud har avgitt positiv coronatest. Dermed er VM over for 24-åringen. 

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag morgen.

– Jeg er veldig trist, men føler meg helt ok med lettere symptomer, sier Granerud i en uttalelse.

Den positive coronaprøven betyr at onsdagens planlagte pressetreff avlyses.

I et innlegg på Instagram skriver 24-åringen at hans VM er over.

– Dette betyr åpenbart at mitt verdensmesterskap er over, og det er synd, men sånn er livet noen ganger. Og det viktigste nå er å bli frisk igjen, heter det der.

Til NRK opplyser faren Svein Granerud at sønnen fikk positivt svar på en hurtigtest tirsdag, og at den påfølgende PCR-testen kom tilbake med samme utfall onsdag.

Milde symptomer

På Instagram bekrefter 24-åringen at han har milde symptomer.

– Jeg føler meg litt dårlig, men har det bra. For meg viser dette hvor viktig det er å være forsiktig, og føler at jeg har gjort alt jeg kan for å unngå en infeksjon, men likevel skjedde dette, skriver idrettsstjernen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen opplyser at ingen i den norske hoppleiren er å anse som nærkontakter til Granerud. Ingen er dermed i karantene.

– Det er ingen i vårt system som regnes som første nærkontakter, og som sånn sett må i karantene, sa Bråthen på et digitalt pressetreff.

Granerud skal i utgangspunktet hoppe kvalifisering i den store Schattenbergbakken torsdag kveld. Fredag står så det individuelle rennet på programmet.

I utgangspunktet var Granerud storfavoritt i i det individuelle rennet i storbakken.

Arrangørene i Oberstdorf har lagt opp til et strengt testregime for alle som er involvert i VM-arrangementet. Involverte må avgi hyppige coronatester med en kombinasjon av PCR- og antigen-tester.

Hver enkelt utøver vil bli testet opp mot ti ganger i løpet av periode.

20.000 tester

Totalt er det anslått at det vil bli gjennomført rundt 20.000 tester i løpet av mesterskapet.

24-åringen Granerud har hatt en fenomenal sesong i hoppbakken. 11 verdenscupseirer var fasiten før inngangen til Oberstdorf-VM. Det er tangering av Roar Ljøkelsøys norske rekord.

Den lange rekken av seirer gjorde Asker-løperen til det store navnet i internasjonal hoppsport foran sesongens store høydepunkt i Tyskland.

Granerud innledet mesterskapet i Tyskland med fjerdeplass i normalbakkerennet. Deretter bidro han til norsk sølv i den blandede lagkonkurransen. Det var 24-åringens første medalje i VM-sammenheng.