Berntsen må gi seg som Viking-trener etter sesongen

Bjarne Berntsen får ikke bli i Viking etter 2020-sesongen. Foto: Carina Johansen / NTB Les mer Lukk

Bjarne Berntsen får ikke fortsette som hovedtrener i Viking i sitt siste kontraktsår. Fra 1. januar er han ferdig i klubben.

Det er et enstemmig styre i Viking Fotball AS som har tatt avgjørelsen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det har vært en lang prosess, og vi har snakket sammen i tre-fire måneder. Vi mener timingen er god for å gjøre endringer i Viking nå, og klubben er godt rustet for framtiden, sier styreleder Thor Steinar Sandvik til avisen.

Berntsen skrev under sluttavtalen med Viking onsdag. Stavangerklubben skal ha ønsket å ha ham med videre i en annen rolle i 2021, men det vendte Berntsen selv tommelen ned til.

– Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke får fullføre kontrakten. Jeg var veldig innstilt på å lede laget neste sesong, sier 63-åringen til Eurosport.

Trenerveteranen ledet i fjor til Viking til cupgull. Berntsen gjorde comeback som trener i klubben etter nedrykket fra Eliteserien i 2017. Han tok laget opp igjen på første forsøk.

Viking ligger komfortabelt plassert på 7.-plass i Eliteserien. Laget møter Start på hjemmebane lørdag.

– Bjarne har gjort en flott jobb i Viking i tre år. Han er nok skuffet, det skjønner vi etter de gode årene han har hatt. Vi kjenner det litt i magen hele styret. Bjarne har en stor stjerne, det tar vi til oss, sier Sandvik.

Berntsen trente også Viking mellom 1992 og 1995. I årene 2005-09 var han norsk kvinnelandslagssjef.