Ødegaards lagkompis om viruskrisen i Spania: – Blir verre og verre

Martin Ødegaard og Alexander Isak /t.h.) har imponert for Real Sociedad denne sesongen. Les mer Lukk

Martin Ødegaards lagkamerat Alexander Isak sitter i karantene i Spania og opplever at viruskrisen eskalerer. Går han ut av huset, blir han stoppet av politiet.

Uvisshet, portforbud og et stadig økende antall døde. Det er situasjonen i Spania der fotballhverdagen til svenske Isak og Martin Ødegaard brått har tatt en ny vending.

I et intervju med Sportlib, gjengitt av den svenske storavisen Expressen , forteller Isak om hvordan han opplever tilværelsen i et land i unntakstilstand.

Det er blant annet ikke tillatt å forlate eget hjem dersom ikke ærendet er av den helt nødvendige sorten, som å handle mat.

– Er man ute på gaten, blir du stoppet og forhørt av politiet, sier Real Sociedad-profilen.

Verre og verre

Situasjonen forandrer seg i tillegg stadig.

– Det blir verre og verre, vi får nye beskjeder hver eneste dag, sier Isak – og utdyper:

– Først skulle vi sitte hjemme i tre dager, og deretter la de på fem dager til. Nå har de lagt på ytterligere elleve dager. Det snakkes om mer.

Isak er åpen på at det er «krevende å være uvitende». Samtidig er han klar på at alle må gjøre sitt og holde seg hjemme.

Stigende dødstall

Den svenske måltyven har i likhet med Martin Ødegaard vært en av frontfigurene i Real Sociedad-laget denne sesongen. Nå er det uvisst hva som skjer med serierundene som gjenstår.

I påvente av en avklaring og at situasjonen rundt viruset skal bedres bruker Isak tiden på trening, mat, TV-spill og å holde kontakten med venner.

Mer enn 64.000 personer er så langt registrert smittet av koronaviruset i Spania. 4858 var fredag registrert døde.