Cecilia Brækhus klar for tøff motstand i Victoria Bustos

Cecilia Brækhus, fotografert da hun åpnet OL-utstilling på kvinnedagen 8. mars på Maihaugen på Lillehammer om kvinners kamp for å få delta i mannsdominerte idretter. Les mer Lukk

Cecilia Brækhus møter pressen før hun går for sin 36. strake seier som proffbokser.

Lørdag møter Cecilia Brækhus (38) argentinske Victoria Bustos (30) i bokseringen i Casino de Salle Medecin i Monte Carlo i Monaco.

Under den internasjonale pressekonferansen foran stevnet i Monaco, ble Brækhus flere ganger trukket frem av andre i panelet som en som skal ha æren for at kvinneboksing nå har vokst seg til å bli den anerkjente publikumssporten den er i dag.

– Jeg er veldig glad å være med på det. Før fikk ikke kvinnelige boksere være med i OL og vi måtte kjemper for hver eneste tv-spot. Alt som har skjedd de siste ti årene er fantastisk å være en del av, sa Cecilia Brækhus.

Hun var samtidig tydelig på hva som er oppgaven hennes i Monaco.

– Jeg er her for å slå Bustos på lørdag, så den ubeseirede norske boksedronningen.

Les også: Brækhus møter argentiner i Monte Carlo 30. november

– Dette er en viktig og potensielt svært farlig kamp for Cecilia. Vi er ekstremt spente på hvor hun står etter en lang treningsleir i California. Det er lenge siden siste kamp nå. Dette kan bli mer spennende enn vi liker, saViasats Christian Ramberg til Nettavisen tidligere denne uka.

Viasat viser kampen.

Brækhus setter alle sine fem VM-belter på spill i Monaco. 38-åringen er ubeseiret på sine 35 kamper som profesjonell.

Motstanderen Bustos har vunnet 19 av sine 25 kamper. Hun regnes som en tøff motstander, men har ingen seiere på knockout, mens Brækhus har ni.

Innveiing fredag klokken 12