USA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse

USA-midtstopper Aaron Long jubler for en av sine to scoringer mot Trinidad og Tobago. Foto: David Dermer / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs fotballherrer knuste Trinidad og Tobago 6-0 lørdag og avanserte enkelt fra gruppespillet i Gold Cup. Ikke minst var seieren en viktig revansj.

Trinidad og Tobago var nemlig laget som slo USA i den avgjørende kvalifiseringskampen til fotball-VM i 2018 og nektet amerikanerne deltakelse i Russland.

Mange hadde trodd USA skulle vinne borte mot tabelljumboen i kvalifiseringen, men Trinidad og Tobago vant 2-1 og sørget for at USA endte på femteplass i gruppen der tre lag gikk rett til VM. Russland-tur ble det på Mexico, Costa Rica og Panama.

Lørdag kveld amerikansk tid møttes lagene igjen i Gold Cup, som er det kontinentale mesterskapet for Nord- og Latin-Amerika og Karibia. Og et USA på revansjjakt lot ikke trinidaderne slippe billig unna på arenaen i Cleveland, Ohio.

Effektivt

Midtstopper Aaron Longs 1-0-scoring kom riktig nok først etter 40 minutter, men etter hvilen tok det fullstendig av offensivt for amerikanerne.

Gyasi Zardes scoret to ganger på tre minutter før Chelsea-klare Christian Pulisic økte til 4-0 kort etter. Deretter scoret Paul Arriola USAs fjerde mål på 12 minutter før Long la på til 6-0 på overtid.

– Hver gang vi går ut på banen ønsker vi å markere oss. Vi ønsker å endre måten verden ser på amerikansk fotball på, sa tomålsscorer Zardes.

Gruppefinale venter

Mens det var mye snakk om revansj i forkant av kampen, insisterte amerikanerne på at VM-blemmen var glemt, og at det viktige var å avansere til kvartfinalen i Gold Cup.

– Vi er videre til neste runde. Det er viktig. Og det var fokuset vårt i forberedelsene til kampen. Trinidad sto i veien, sa landslagssjef Gregg Berhalter.

Også Panama er videre fra gruppespillet etter å ha slått Guyana 4-2 lørdag. USA og Panama står med full pott etter to kamper, mens Guyana og Trinidad og Tobago er poengløse.

Gruppefinalen mellom USA og Panama spilles onsdag.