Mitter gir seg som sjef for alpinherrene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mitter gir seg som sjef for alpinherrene
Christian Mitter (39) slutter som landslagstrener for de norske herrealpinistene. Han blir i stedet sjef for Østerrikes kvinnelandslag.

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

Nyheten om Mitters avskjed kommer bare uker etter at det ble kjent at helsepersonellet til herrelandslaget varslet om uholdbare arbeidsforhold under Mitter.

Flere i helseteamet skal ha vurdert å slutte som følge av østerrikerens røffe lederstil, og ord som «hersketeknikker», «latterliggjøring», «usynliggjøring» og bruk av «skarpe irettesettelser» ble nevnt i varselet som ble sendt til alpinlandslaget, skiforbundet og Arbeidstilsynet.

Suksess

Mitter har hatt stor suksess som norsk landslagstrener. Han har vært tilknyttet Norges Skiforbund i 12 år.

– Det er på tide å flytte ned til Østerrike igjen med familien, sier Mitter til NRK og legger til at han ikke kunne takke nei til trenertilbudet i hjemlandet.

Bakgrunn:Ny konflikt i alpinlandslaget

Mitter avviser at varslingssaken var avgjørende for at han valgte å gi seg som norsk landslagssjef.

– Det var ikke avgjørende. Men det gjorde valget lettere, sier han.

Var ønsket videre

Ledelsen i det norske alpinlandslaget ønsket å ha med Mitter videre.

– Vi hadde planer om å ha med Christian videre, og vi hadde ønsket å ha ham med videre. Men han fikk tilbudet fra Østerrike og valgte å takke ja til det, og da må vi lage nye planer, sier sportssjef Claus Ryste og svarer bekreftende på om det var 100 prosent Mitters avgjørelse å gi seg.

Norges Skiforbund opplyser at en ny landslagssjef i alpint blir offentliggjort om kort tid. Mitter spår en veldig lys framtid for norsk alpinsport.

– Stjernene er der, kulturen er der. laget er på plass. Det er en bra gruppe som klarer å gjøre trenerne gode. De vet hva som trengs for å kjøre fort på ski. Det ser lyst ut, sier han.

Aktuelt: Løfshus: – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen