Falla-bronse etter halvannet døgn i «koma»

Maiken Caspersen Falla (i midten) blir nummer tre i VM-lagsprinten søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Les mer Lukk

Maiken Caspersen Falla slet med å spise og sove etter sprintgullet i starten av VM. Søndag ble det ny medalje sammen med Ingvild Flugstad Østberg.

Sverige vant foran Slovenia. Falla tapte også spurten mot Slovenias Anamarija Lampic.

– Jeg merker jo at det har tatt på litt de siste dagene. Det har vært mye styr. Jeg har slitt litt med matlyst og søvn, sier Falla til NTB.

– I går kveld (lørdag) følte jeg at jeg hadde hentet meg litt inn og våknet til liv igjen, men det var et og et halvt døgn der jeg gikk litt rundt i koma.

Ro

Nå ser Falla for seg noen rolige dager i Seefeld-området.

– Jeg får forhåpentligvis gått noen fine skiturer. Det er jo fantastisk å gå på ski her, så jeg får ta på med litt solkrem og nyte påskefjellet litt.

Falla angrer litt på at hun reiste seg litt for tidlig opp på oppløpet.

– Hadde jeg fått gjort dette en gang til, ville jeg sittet litt lenger nede i hoche før jeg startet spurten. Det er utrolig kjedelig å bomme inn på oppløpet, sier Falla.

Hjertelig

Maja Dahlqvist var bare best i spurten. Sammen med Stina Nilsson stoppet hun dermed den svenske nedturen i VM.

Slovenias sølv var en overraskelse. Falla har hatt en del å gjøre med Katja Visnar som gikk på det slovenske laget.

– Vi har trent mye sammen, også i Slovenia. De er utrolig fine folk, og jeg føler meg velkommen der. Vi har trent en del sammen og forsøkt å knuse hverandre, sier Falla om Visnar.