Liverpool avga poeng tross drømmestart

Adam Lallana og Liverpool maktet ikke å slå Leicester på hjemmebane onsdag og er «bare» fem poeng foran Manchester City i gullkampen. Her er Lallana i duell med Wilfred Ndidi. Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Liverpool kunne økt til sju poengs luke til Manchester City, men må nøye seg med fem poengs forsprang etter at det ble 1-1 mot Leicester onsdag.

Jürgen Klopps menn jager Liverpools første seriemesterskap siden 1990 og fikk en drømmestart da Sadio Mané (født i 1992) ordnet 1-0-målet i det 3. minutt, etter et angrep i hele 29 trekk.

Ballen gikk på kryss og tvers over det meste av Leicesters halvdel, med gjestene som hjelpeløse tilskuere. Hjemmespillerne løp og passet bort det meste av snøen som hadde lagt seg på gressteppet. Til sist havnet ballen hos Mané inne i feltet, og han skjøt utakbart i nettet.

Da øynet de fleste på Anfield det som kunne vist seg å være et avgjørende forsprang i gullkampen, men de som trodde det bare skulle bli begynnelsen på en målfest måtte tro om igjen. Leicester-spillerne samlet seg og la rollen som rundingsbøyer bak seg. Rødtrøyene fikk ikke mer nettsus i første omgang.

På overtid mistet Liverpool dessuten ledelsen etter passivt forsvarsspill. James Maddisons frispark fra høyre ble klarert, men ikke lenger enn til Ben Chilwell, som stanget ballen inn i feltet igjen. Tre Leicester-spillere sto i offsideposisjon, men ikke Harry Maguire, som snek seg inn bak Virgil van Dijk og styrte ballen inn ved stolpen.

Snytt

Wilfred Ndidi var nær ved å påføre Liverpool et nytt sjokk da han misset fra kort hold tidlig i annen omgang.

Liverpool ble trolig snytt for straffespark da Naby Keita ble felt av Ricardo Pereira i det 58. minutt, og publikum uttrykte høylytt sin misnøye med dommer Martin Atkinson. Pereira hadde gult kort fra før og kunne fort blitt sendt av banen i den situasjonen.

– Jeg vet ikke hvorfor han ikke dømte den, han hadde best utsikt av alle på banen, og det er det klareste straffesparket jeg har sett på en stund, sa Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2.

Hjemmelaget presset på i jakten på et vinnermål, men greide ikke å avgjøre kampen.

– Motstanderen var godt organisert og forsvarte seg godt. Så er det også første gang jeg har opplevd snø i England, og banen var vanskelig. Kontringene våre ble stoppet mer av banen enn av motstanderen, for vi greide ikke å sette nok fart. Litt uheldige var vi også med baklengsmål i siste sekund før pause, sa Klopp.

Dermed er Manchester City, tross sitt tap i Newcastle tirsdag, bare fem poeng bak når begge gullkandidatene har spilt 24 kamper.

Tottenham vendte

Tottenham på tredjeplass vendte til 2-1-seier over Watford på Wembley takket være mål av Son Heung-min og Fernando Llorente i kampens siste ti minutter. Dermed er laget bare to poeng bak Manchester City og kan fortsatt drømme om gull.

Craig Cathcart ga Watford ledelsen ved pause. Son er vendt hjem fra asiamesterskapet etter Sør-Koreas tap allerede i kvartfinale, og han sto for utligningen i det 80. minutt.

Llorente misbrukte flere store sjanser, men han var nest sist på utligningsmålet før han nikket inn vinnermålet tre minutter før slutt. Dermed endte kvelden godt for et Spurs-lag som må greie seg uten Harry Kane og Dele Alli helt til mars.