Mourinho tror de Gea signerer langtidskontrakt

Manchester United-manager José Mourinho tror klubbens stjernekeeper David de Gea vil signere en langtidskontrakt. Foto: Darko Bandic / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Manchester United-manager José Mourinho sier han har tro på at stjernekeeperen David de Gea blir værende i klubben i flere år framover.

Torsdag ble det kjent at United har benyttet seg av opsjonsavtalen om å forlenge de Geas kontrakt med ett år.

Den forlengelsen gir United ro i neste overgangsvindu, men betyr samtidig at klubben ikke har klart å bli enig med den spanske stjernekeeperen om en langtidskontrakt.

Mourinho har likevel tro på en løsning og at de Gea kommer til å signere en kontrakt som binder ham til klubben i lang tid framover.

– Han vil bli værende, og selvsagt ønsker jeg at han skal bli. Han er den typen spiller som Manchester United trenger, sa Mourinho på pressekonferansen før helgens Premier League-runde.

– Manchester United trenger de beste spillerne i verden hvis vi ønsker å være Manchester United. Vi har verdens beste keeper, så det er naturlig at manageren og klubben ønsker at han skal bli.

United-manageren la til at han føler at de Geas agent er av den typen som lar spilleren selv bestemme sin framtid.

– Han er ikke en manipulerende agent, som andre som forsøker å påvirke spilleren. Agenten vil la de Gea få ro til å ta en avgjørelse selv. Jeg mener poenget må være å bli enig om en kontrakt som klubben ønsker å gi, og som spilleren ønsker å akseptere.

– Det er bare min følelse, men jeg tror forhandlingene kommer til å løse seg på en god måte.

De Gea har vært i United siden sommeren 2011 og har utviklet seg til å bli blant verdens aller beste målvakter.