Monaco brøt tapsrekken i Henrys hjemmedebut

Thierry Henry ledet Monaco til 2-2 i hjemmedebuten mot Dijon. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Thierry Henry plukket sitt første Ligue 1-poeng som Monaco-trener i 2-2-kampen hjemme mot Dijon. Kamil Glik stanget inn utligningen tolv minutter før slutt.

Uavgjortresultatet stoppet Monacos tapsrekke i serien på fire kamper, men det var samtidig klubbens tiende strake poengtap. Den franske seriemesteren fra 2016/17-sesongen har ikke vunnet siden åpningsseieren mot Nantes i august.

Benjamin Henrichs sendte Monaco i føringen etter en halvtime, men bare noen minutter etterpå fikset Mickael Alphonse 1-1 for Dijon.

Monaco-motgangen så ut til å fortsette da Mehdi Abeid ga gjestene 2-1 etter en snau time. 26-åringen fikk ballen like utenfor boksen og hamret til. Skuddet gikk inn via en motspiller.

I det 78. minutt fikk Glik både tid og plass til å stange inn Adama Traores frispark. Han styrte ballen midt i mål.

Dermed fikk Henry en liten opptur etter 1-2-tapet for Strasbourg i trenerdebuten forrige helg. I midtuken ledet den tidligere storscoreren laget fra fyrstedømmet til 1-1 mot Brugge i mesterligaen. Lørdagens oppgjør var hans første hjemme på Stade Louis II.

Monaco ligger fortsatt på nest sisteplass i Ligue 1. Klubben står med skrale sju poeng etter elleve kamper. Kun målforskjellen holder Henrys menn over Guingamp. Det skiller tre poeng opp til Amiens på kvalifiseringsplassen.

Amiens røk lørdag 1-2 hjemme mot tabellfirer Lyon. Vertene fikk en tung kveld etter at Ismaël Traoré fikk direkte rødt kort etter 34 minutter. Da var stillingen fortsatt 0-0.

Etter pause scoret Houssem Aouar og Memphis Depay for Lyon. Amines fikk et trøstemål ved Cristian Lopez i sluttminuttene.