Bolt tilbys kontrakt på Malta

Usain Bolt kan havne på Malta. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Den abdiserte friidrettskongen Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC.

32 år gamle Bolt har i lang tid forsøkt å realisere guttedrømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Den siste tiden har han vært på prøvespill i australske Central Coast Mariners.

Sist fredag scoret han sine to første mål som fotballproff i en treningskamp mot MacArthur South West United.

Tirsdag bekreftet den maltesiske klubben Valletta FC at den har gitt Bolt et tilbud om kontrakt. Det inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

Oppkjøp

– Usain Bolt satte verdensrekord i Beijing i 2008, og jeg har fulgt det halvannet år lange fotballeventyret hans, sier Slimen til australsk TV.

– Vi spiller supercupfinale 13. desember, og den kommer vi til å vinne. Kan dere se for dere Usain Bolt løfte trofeet ti år etter at han satte rekord i Beijing? Fortsetter han.

Den potensielle signeringen av friidrettslegenden kaller han «noe folk vil snakke om de neste 50 eller 100 årene».

En gruppe investorer fra Saudi-Arabia sikret seg i forrige måned aksjemajoriteten i Valletta FC. Målet i tiden som kommer er å sikre seg plass i mesterligaens attraktive gruppespill.

Må bli bedre

Klubbdirektør Slimen innrømmer at Bolt fortsatt må forbedre sine fotballferdigheter.

– Jeg ønsker ikke at han skal være her på ferie. Han må jobbe hardt, sier han.

Agenten som sørget for at Bolt fikk prøvespill i Australia, vil ikke kommentere Malta-tilbudet.