Ronaldo og Messi i VM: Åtte mål og fem assist på 28 kamper

Lionel Messi fører an for Argentina, men sliter med å score i VM. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Les mer Lukk

Lionel Messi (30) og Cristiano Ronaldo (33) skal overvinne det mange kaller VM-tørke foran mål. De to har bare scoret åtte ganger til sammen på 28 kamper.

For Messi er forventningene om et VM-gull som alltid skyhøye.

- Det viktige er at vi spiller bra. Så får det bli opp til Gud og Messi å avgjøre om vi kan vinne, sa Argentinas president Mauricio Macri.

Begge spiller sitt fjerde VM-sluttspill, denne gangen i Russland.

Messi har 15 VM-kamper, fem mål og tre assist. Fire av scoringene kom i Brasil-mesterskapet i 2014 der Argentina tapte finale mot Tyskland. Han skjøt blankt i 2010 og laget et mål i 2006.

Ronaldos statistikk er 13 kamper, tre mål og to assist. Han har et mål i alle sine tre mesterskap.

Ronaldo og Messi har møtt hverandre hele 35 ganger på klubbnivå for Real Madrid og Barcelona, men aldri på landslaget. I VM er det en mulighet for Portugal – Argentina kan møtes i en kvart- eller semifinale.

Messi har to ganger trukket seg fra landslaget for så å gjøre comeback. Dersom Argentina ikke lykkes i Russland-VM, mener flere eksperter at Messi kan takke for seg for godt.

Ronaldo har tidligere sagt at han sikter mot å spille toppfotball til han er 41.

Dette er utvalgte målmaskiner fra VM 1980-tallet og framover (antall scoringer og snitt per kamp):

Miroslav Klose (16/0,67), Ronaldo, Brasil (15/0,79), Jürgen Klinsmann (11/0,65), Gary Lineker (10/0,83), Thomas Müller (10/0,77), Messi (5/0,36) og Ronaldo, Portugal (3/0,23).