Jansrud overrasket over egen motivasjon

Kjetil Jansrud (32) blir eldre han også og er nesten overrasket hvor mye motivasjon som finnes til å komme i gang med en ny sesong.

Etter sesongslutt har Jansrud brukt tid til å gjøre andre ting enn det han ellers gjør. Den organiserte treningen gjennom skiforbundet kom i gang igjen for 14 dager siden, men i ukene før ble det blant annet tid til å følge ekstra godt med favorittklubben Liverpool, i tillegg til tradisjonell egentrening.

Jansrud er lidenskapelig opptatt av fotball og var på tur til England og Liverpool der han så Brighton ble slått 4-0 på Anfield 12. mai.

Dessverre for Jansrud måtte han konstatere at det ble tap for Real Madrid i mesterligafinalen.

14. mai var landslagsgjengen i alpint samlet igjen, og fram til juli er det omtrent kontinuerlige samlinger rundt omkring.

Glede

– Jeg er blitt eldre. Det er ikke slik at du sitrer etter å komme gang, men samtidig så er jeg overrasket over hvor mye motivasjon som er til stede. Det er masse ting å rette på fra forrige sesong, og det er en slags glede i det å komme i gang for å begynne å gjøre noe med det. Det er det litt deilig å kjenne på i disse tider hvor folk gir seg over en lav sko, sier Jansrud til NTB.

– Du er ikke 22 år lenger? Hva betyr det i denne sammenhengen?

– Det er annerledes ja. Det er derfor jeg synes det er så godt å kjenne på den motivasjonen for å starte. For min del er det bare gøy egentlig.

Tyngre

– Aksel Lund Svindal synes det er tyngre?

– Vi snakker mye om ski vi. Han er nok veldig motivert for å kjøre, men det er mindre morsomt å bedrive med noe hvis det gjør vondt hele tiden. Men han er tatt ut på lag og alt ligger til rette. Forhåpentlig finner han nok glede til at han holder ut i ett år til. Etter min mening er Åre og VM 2019 en magisk måte å avslutte på. Men det kan fort bli slik at det ikke går på grunn av smertene. Inntil videre ser det bra ut.

– Han ble olympisk mester i utfor sist vinter da? Han virker ikke helt knust heller?

– Ja, når du blir olympisk mester er du på en måte god nok.

Slik kan også oppsummeres.