Jarstein stoppet Bayern Münchens rekordforsøk

Bayerns Robert Lewandowski (høyre) klarte ikke overliste Hertha-keeper Rune Jarstein lørdag. Foto: Matthias Balk / DPA via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Rune Almenning Jarstein stengte buret da Hertha Berlin holdt serieleder Bayern München til 0-0 i tysk 1. Bundesliga lørdag.

Seier over Hertha Berlin ville ha vært Bayerns 15. strake seier i alle konkurranser. Det hadde i så fall vært ny klubbrekord. En rekke på 14 seirer ble sist satt i 1980 med Pal Csernai som Bayern-trener.

En haug med forspilte sjanser og redninger av Rune Almenning Jarstein i Hertha-målet sørget imidlertid for at det ikke ble satt klubbrekord. Bayern sto med ti strake seirer i ligaen.

Omtrent alt har gått Bayerns vei denne sesongen, men Hertha, som ikke hadde vunnet i München i Bundesliga-sammenheng siden 1977, skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke.

Jarstein sto i veien

Franck Ribéry curlet et skudd over. I tillegg ble Robert Lewandowski, som jaktet tangering av klubbrekorden på 12 strake hjemmekamper med scoring, nektet gjentatte ganger å score av Jarstein.

Med scoring ville Lewandowski ha utlignet Gerd Müller og nåværende trener Jupp Heynckes.

– Vi tok ikke vare på sjansene våre, og da blir det vanskelig mot et lag som spiller så smart som Hertha gjorde i dag. Men vi kan leve med det ene poenget. Jeg klandrer ikke laget i det hele tatt, sa Heynckes.

– Vi gjorde alt veldig bra og klarte å gjøre rommene mindre. I dag gjorde vi oss selv til et ubehagelig lag å møte. Vi fortjente poenget, sa Hertha-trener Pal Dardai.

Per Ciljan Skjelbred satt på benken gjennom hele kampen for Hertha Berlin.

Fossum fikk tillit

Tredjeplasserte Eintracht Frankfurt kunne passert Borussia Dortmund ettersom tabelltoeren møter Augsburg mandag, men tapte i stedet 0-1 mot Stuttgart.

Det skiller 20 poeng mellom Bayern München på tabelltopp og Dortmund på andreplass. Hertha Berlin er nummer elleve med 31 poeng, like over halvparten av Bayerns 60.

Iver Fossum spilte hele kampen da Hannover falt på tabellen etter 0-1-tap mot Borussia Mönchengladbach. Det var midtbanespillerens åttende kamp fra start.

Håvard Nordtveit var ikke i Hoffenheims tropp til 1-1-kampen mot Freiburg. Nordmannen har ikke spilt seriefotball i 2018.