– Alle forstår situasjonen. Det handler om verdighet.

Den tidligere Formel 1-mesteren Michael Schumacher pådro seg alvorlige hodeskader i en skiulykke for drøyt to år siden. Les mer Lukk

Manageren til Michael Schumacher om hvorfor offentligheten ikke får vite noe.

Den tyske formel 1-stjernen Michael Schumacher (48) kjemper fortsatt en kamp etter den alvorlige skiulykken for fire år siden.

Schumacher pådro seg omfattende hodeskader under en alpinulykke i de franske alpene i romjula i 2013, men lite er kjent rundt hans nåværende helsetilstand. Tyskeren lå flere måneder i koma før han ble flyttet til sitt hjem i Sveits.

Han har ikke vist seg offentlig siden det, og det er fortsatt usikkert hvordan det står til med ham.

Les også:Datteren med oppfordring til Michael Schumacher

– Handler om verdighet

I et intervju med den franske avisen L'Équipe forteller Sabine Kehm, som de siste årene har vært tyskerens manager, hvorfor hvorfor de ikke har kommentert noe rundt 48-åringens helsetilstand siden ulykken skjedde.

– Alle forstår situasjonen. Det handler om verdighet, sier hun.

Janne Blomqvist har i 25 år jobbet tett på formel 1 for den svenske kanalen Viasat Motor. Til Expressen sier han at familien har slått en jernring rundt Schumacher.

– Jeg er ikke overrasket over at familien har valgt å ikke si noe. Det var vanskelig allerede under Schumachers aktive karriere å få et inntrykk av han utenfor F1-banen. Familien har alltid vært nøye med å beskytte sitt privatliv.

Les også:Advokat med sjelden innrømmelse om Schumachers helsetilstand

– Verre enn mange tror

Han har ingen informasjon om hvordan Schumachers helse er i dag.

– Men hadde Michaels tilstand vært så bra at han kunne gjort sine vanlige rutiner hadde vi sikkert fått vite noe. Jeg tror at det er verre med han enn mange tror, sier han til Expressen.

Kehm har tidligere fortalt at det fremdeles et håp om at den tidligere motorsportstjernen skal «komme tilbake».

48-åringen får stadig behandling hjemme i sitt eget hus i Sveits.

– Med støtte og tålmodighet vil han forhåpentlig komme tilbake til oss, sa manager Sabine Kehm ifølge BBC.