Magnus Carlsen reiste seg etter åpningstap

Magnus Carlsen tapte mot kinesiske Bu Xiangzhi i VM i hurtigsjakk tirsdag. Les mer Lukk

Magnus Carlsen fikk en tung start på VM i hurtigsjakk etter at han tapte mot kinesiske Bu Xiangzhi, men slo raskt tilbake og vant mot Vladimir Dobrov.

Carlsen tapte mot kinesiske Xiangzhi senest i september i verdenscupturneringen i Georgia.

Tirsdag møttes de igjen i det første av totalt 15 VM-partier i hurtigsjakk, men selv med hvite brikker måtte Carlsen innse at det ble tap.

– Det var litt hakkete fra starten. Det er ikke noe flyt ennå, men det er heldigvis lenge igjen. Jeg får prøve å spille litt bedre senere, sa Carlsen til NRK like etter tapet og fortsatte.

– På 15 partier har men en viss tabbekvote, men jo fortere man bruker den opp, jo fortere må man skjerpe seg, sa han og la til at hans kinesiske motstander taklet komplikasjonene i partiet bedre enn ham selv.

Det gikk langt bedre i det andre partiet tirsdag. Carlsen hadde full kontroll på russiske Vladimir Dobrov og tok til slutt sitt første poeng i hurtigsjakk-VM.

– Han spilte ikke så veldig bra, så jeg tror ikke jeg skal vurdere så mye ut fra dette partiet, men det er fint med en seier, sa Carlsen til NRK etter partiet.